Poslanci PSK odsúhlasili mesačné odmeny podpredsedov

02.03.2010 Prešov

Prešov 2. marca (TASR) – Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozhodovali dnes o mesačných odmenách podpredsedov regionálnej samosprávy.
Jánovi Raganovi (Smer-SD-ĽS-HZDS) regionálne zastupiteľstvo odsúhlasilo 2300 eur mesačne. Ten doteraz pôsobil ako riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny vo Vranove nad Topľu a z tohto postu bol uvoľnený na dobu výkonu funkcie podpredsedu PSK.
Za druhého podpredsedu prešovského VÚC poslanci v januári zvolili popradského primátora Antona Danka, ktorý sa do zastupiteľstva dostal ako nominant koalície strán SF, ND, SZ, Liga. Ten však bude funkciu podpredsedu vykonávať na polovičný úväzok a poslanci mu schválili mesačnú odmenu vo výške 1150 eur.
Za predložené návrhy hlasovalo 31 poslancov, traja boli proti a 21 sa zdržalo.
Podľa hovorkyne PSK Veroniky Fitzekovej bude mať Danko svoje sídlo v Poprade, kde by malo byť v najbližších mesiacoch zriadené detašované pracovisko regionálnej samosprávy. Okrem toho, že Ján Ragan si bude svoje pracovné povinnosti plniť v sídle Úradu PSK v Prešove, časť jeho činnosti by sa mala presunúť do detašovaného pracoviska v Humennom.
Počas rozpravy k navrhovaným odmenám vystúpil len predseda poslaneckého klubu Štefan Kužma (SDKÚ-DS, KDH), ktorý upozornil na to, že mzda podpredsedu prešovského VÚC sa oproti minulému volebnému obdobiu zvýšila o 35 percent, čo nepovažuje za správne hlavne v čase keď treba šetriť.
Vzhľadom na to, že Anton Danko bude okrem platu primátora poberať aj mesačnú odmenu podpredsedu PSK, médiá zaujímalo, ako s ňou naloží. Ten sa však k tomu nechcel vyjadrovať.
 

Vyberte región

mark